Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

Vegetarische kapsalon met Mexicaanse twist

met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa

In de kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit streetfoodgerecht.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Maiskolf

½ stuk(s)

Avocado

¼ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)850 kcal
Energie (kJ)3557 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers27 g
Vezels24.4 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kom

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de zoete aardappel en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en 1tl Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Mais snijden
2

Giet de zwarte bonen af. Meng de bonen in een kom met per persoon: 1/2 tl Mexicaanse kruiden en 1/4 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de laatste 5 minuten de bonen over de frietjes en bak mee in de oven. Snijd ondertussen de maiskorrels los van de maiskolf.

Snijden
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de maiskorrels 4 – 6 minuten met een snuf zout. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en snipper de rode ui zeer fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (s). Pers de knoflook of snijd fijn en hak de koriander grof. Pers de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in parten.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Guacamole maken
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Prak de avocado in een kom en meng vervolgens met de rode peper, rode ui, knoflook en 1/3 van de koriander. Meng dan per persoon 1/2 el limoensap en 1/2 tl extra vierge olijfolie door de guacamole. Breng op smaak met peper en zout. Meng voor de salsa de tomatenblokjes in een kom met 1/3 van de koriander. Voeg per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn toe aan de tomatensalsa. Breng op smaak met peper en zout.

Cheddar smelten
5

Meng de maiskorrels met de zwarte bonen en zoete aardappel en strooi de cheddar erover. Zet de bakplaat nog 3 – 5 minuten terug in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de bonen en zoete-aardappelfrieten met cheddar over de borden. Serveer met de guacamole, tomatensalsa en zure room. Garneer met de overige koriander en limoenpartjes.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 75% van de ADH vezels bevat én rijk is aan eiwit? Zowel de zwarte bonen als de zoete aardappelen, avocado en de mais zitten er vol mee.