
Vegetarische gehaktballen met geroosterde groenten
met sperziebonen, wortel en patatjes
De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld vegan gehaktballen op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
200 gram
Krieltjes
100 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 stuk(s)
Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager
(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in brede ringen. Pel de knoflook, maar laat de knoflook heel.
- Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
- Halveer de krieltjes.

- Meng in een kom de krieltjes, sperziebonen, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier.
- Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
- Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan en laat de gehaktballen het water opnemen.

- Meng in een kleine kom de zure room met de za'atar, extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Haal de knoflookteen uit de oven, hak fijn en meng door de saus.
- Hak de peterselie grof.

- Verdeel de groenten en gehaktballen over de borden.
- Besprenkel met de saus en garneer met de peterselie.