BestellenCadeaubon
Vegetarische gehaktballen met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische gehaktballen met geroosterde groenten

Vegetarische gehaktballen met geroosterde groenten

met sperziebonen, wortel en patatjes

WEEK ZONDER VLEES

De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld vegan gehaktballen op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Snelle bereiding
Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Haver
Soja
Tarwe
Gerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 stuk(s)

Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2420 kJ
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten53.9 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels18.7 g
Eiwitten21.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in brede ringen. Pel de knoflook, maar laat de knoflook heel.
  • Snijd de wortel in stukken van 3 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Halveer de krieltjes.
Bakken
2
  • Meng in een kom de krieltjes, sperziebonen, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  • Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 5 - 6  minuten rondom bruin. Voeg in de laatste minuut de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan en laat de gehaktballen het water opnemen.
Saus maken
3
  • Meng in een kleine kom de zure room met de za'atar, extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Haal de knoflookteen uit de oven, hak fijn en meng door de saus.
  • Hak de peterselie grof.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en gehaktballen over de borden.
  • Besprenkel met de saus en garneer met de peterselie.