Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
125 gram
Kastanjechampignons
100 gram
Peterseliewortel
1 stuk(s)
Sjalot
3 stuk(s)
Knoflookteen
¼
Tomatenpuree
40 gram
Cranberrychutney
5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Laurierblad
25 gram
Geraspte pecorino
5 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
1 el
[Plantaardige] boter
125 ml
Zoutarme groentebouillon
2 el
Rodewijnazijn
1 tl
Mosterd
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Was de peterseliewortel grondig en snijd in blokjes van 1/2 - 1 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Dit gerecht bevat meer dan 250 g groente. Dat maakt deze maaltijd rijk aan vezels en vitamine C. Wist je dat 50% van de vitamine C afkomstig is van de peterseliewortel?
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook, sjalot, peterseliewortel en champignons 3 - 4 minuten aan. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
Voeg de tomatenpuree en cranberrychutney toe aan de hapjespan, roer goed door en bak 2 minuten. Voeg per persoon 2 el rodewijnazijn en 125 ml groentebouillon toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Haal halverwege het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.
Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de geraspte pecorino toe en per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht om het smeuïg te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de pecorino. Gebruik de rest om later deze week een pastagerecht mee te garneren.
Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de stoof. Roer goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de stoof erop.