Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

Vegetarisch stoofpotje met cranberrychutney

met peterseliewortel, kastanjechampignons en aardappelpuree

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Peterseliewortel

1 stuk(s)

Sjalot

3 stuk(s)

Knoflookteen

¼

Tomatenpuree

40 gram

Cranberrychutney

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Laurierblad

25 gram

Geraspte pecorino

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] boter

125 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Rodewijnazijn

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)615 kcal
Energie (kJ)2574 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers25 g
Vezels16.4 g
Eiwitten21 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Was de peterseliewortel grondig en snijd in blokjes van 1/2 - 1 cm. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 250 g groente. Dat maakt deze maaltijd rijk aan vezels en vitamine C. Wist je dat 50% van de vitamine C afkomstig is van de peterseliewortel?

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook, sjalot, peterseliewortel en champignons 3 - 4 minuten aan. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Stoven
3

Voeg de tomatenpuree en cranberrychutney toe aan de hapjespan, roer goed door en bak 2 minuten. Voeg per persoon 2 el rodewijnazijn en 125 ml groentebouillon toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 15 - 20 minuten zachtjes stoven. Haal halverwege het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen tot een puree met een aardappelstamper. Voeg de geraspte pecorino toe en per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht om het smeuïg te maken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de pecorino. Gebruik de rest om later deze week een pastagerecht mee te garneren.

Kruiden verwijderen
5

Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de stoof. Roer goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over diepe borden en schep de stoof erop.