HelloFresh
topBanner
Vegan burger met zelfgemaakte ketchup

Vegan burger met zelfgemaakte ketchup

en een frisse salade

Vegan
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:Veganistisch
Allergenen:Glutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Half kruimige aardappelen

2 stuks

Volkoren puntje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

1 kuipje

Tomatenpuree

2 stuks

Vegan burger

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Rode ui

100 g

Wortel

2 stuks

Tomaat

60 g

Rucola en veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Augurken

Zelf toevoegen

3.5 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4019 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers29.8 g
Vezels19 g
Eiwitten29 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat
Bakpapier
Steelpan
Saladekom
Rasp
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om. Bak het volkoren puntje de laatste 6 - 8 minuten mee in de oven. (zie TIP)

2

Snipper de sjalot fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit een steelpan op laag vuur en voeg de tomatenpuree en de wittewijnazijn toe. Roer goed door en voeg de knoflook, sjalot en 3 el water per persoon toe. Laat 15 - 20 minuten op laag vuur zachtjes inkoken en roer af toe door. Voeg water toe als de ketchup te droog wordt. Voeg de laatste 5 minuten 1 tl suiker per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. (zie TIP).

3

Snijd de rode ui in halve ringen. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat in parten. Leg de wortel, tomaat en gemengde sla in een saladekom. (Hou een klein handje gemengde sla apart voor op de hamburger).

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uienringen met een snuf zout in de droge koekenpan. Zodra de uien donkerder beginnen te worden (dit duurt ongeveer 6 – 8 minuten, zie TIP), voeg je de 1/4 el olijfolie per persoon toe. Verlaag het vuur en bak de uienringen in 3 – 4 minuten zacht, roer regelmatig door. Blus vlak voor serveren af met 1 el water per persoon.

5

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 3 - 4 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Vergeet het volkoren puntje niet mee te bakken in de oven. Meng vlak voor serveren per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn door de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd het volkoren puntje open, smeer er wat ketchup op en beleg met de overige salade en de burger. Leg de gekarameliseerde ui en de augurken op de hamburger. Leg de hamburgers op de borden en verdeel de ovenfrieten en salade. Serveer met de overige ketchup.