Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

Varkensworst met cheddar van Brandt & Levie

op briochebroodje met frieten, gekarameliseerde ui en broccoli slaw

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Broccolirijst

25 gram

Gedroogde cranberry's

10 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

1 stuk(s)

Briochebroodje

25 gram

Gesneden augurken

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

2.5 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1522 kcal
Energie (kJ)6367 kJ
Vetten102 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten115 g
waarvan suikers48 g
Vezels16.6 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van ½ - 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 25 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Ui karamelliseren
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 2 tl suiker toe. Bewaar apart.

Snijden
3

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in hele kleine blokjes. Snijd de tomaat in plakken. Meng in een kleine kom 1/3 van de mayonaise met de mosterd. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

Slaw maken
4

Meng 1/3 van de mayonaise, de wittewijnazijn, 1/2 tl suiker per persoon en naar smaak peper en zout in een saladekom. Voeg de broccolirijst, de appel en de gedroogde cranberry's toe en meng goed. Bewaar de slaw tot gebruik in de koelkast.

Worst bakken
5

Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Leg het briochebroodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de mosterdmayonaise. Leg de worst op het briochebroodje en garneer met de tomaat, de augurkblokjes en de gekaramelliseerde ui naar smaak. Serveer de varkensworst met de broccoli slaw, de frieten en de overige mayonaise. Garneer de slaw met het amandelschaafsel.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.