Varkenshaasstukjes in bulgogisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaasstukjes in bulgogisaus

Varkenshaasstukjes in bulgogisaus

met bulgur en lente-ui

De varkenshaasstukjes marineer je zelf met bulgogisaus, ketjap en zonnebloemolie - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Allergenen:
Tarwe
•Sesamzaad
•Soja
•Sulfiet
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaasstukjes

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ bosje(s)

Lente-ui

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten Selderij)

â…“ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2899 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten22.9 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten76.8 g
waarvan suikers23.5 g
Vezels17.5 g
Eiwitten36.2 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

•Kom
•Rasp
•Pan met deksel
•Koekenpan
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water in een pot met deksel aan de kook voor de bulgur.
  • Meng in een kom de bulgogisaus met per persoon: 1/2 el ketjap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de varkenhaasstukjes toe aan de kom, meng goed en laat staan tot gebruik.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Bosui snijden
2
  • Voeg de bulgur en 1/2 bouillonblokje per persoon toe aan de pot met water en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat uitstomen.
  • Snijd ondertussen de lente-ui in fijne ringen en bewaar een deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.
Groenten bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de lente-ui, knoflook, rode peper en gember 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Koreaanse kruiden en groentemix toe en bak 4 - 6 minuten.
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de varkenhaasstukjes met marinade 3 – 6 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de bulgur toe aan de sauteerpan met groenten en bak nog 2 - 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur met groenten over de borden.
  • Leg de varkenhaasstukjes erbovenop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en het zwarte sesamzaad. 

Weetje: De bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.