Stamppot in de lente? Jazeker. Deze frisse stamppot met veldsla kan zowel in de winter als in de lente. De zelfgemaakte saus van mosterd en gele cherrytomaatjes geeft het gerecht een lichtpittig en friszoet tintje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Sjalot
125 gram
Gele cherrytomaten
1 stuk(s)
Varkenshaasmedaillon
40 gram
Veldsla
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snipper ondertussen de sjalot. Halveer de gele cherrytomaten.
Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe en bak 5 minuten. Voeg 2 tl mosterd per persoon en de wittewijnazijn toe en roer door tot er een egale saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
Dep de varkenshaasmedaillons droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasmedaillons 3 – 4 minuten per kant (let op, ze zijn snel gaar!). Haal het vlees uit de pan en laat even rusten voordat je het aansnijdt.
Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper. Voeg de overige roomboter, de overige mosterd en eventueel een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Roer vlak voor serveren de helft van de veldsla erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de helft van de veldsla over de borden en schep de stamppot er half op en half naast. Leg de varkenshaasmedaillon erbij. Schenk de saus met cherrytomaten over het vlees.