Varkenshaas met zomerse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met zomerse salade

Varkenshaas met zomerse salade

met krieltjes en gegrilde nectarine

Deze zomerse salade is een kleurrijk feestje op je bord. We hebben in dit recept gekozen voor varkenshaas – het meest malse stukje varken. Dit vlees gaat goed samen met de friszoete smaken van fruit. Door de nectarines te grillen, krijgen ze een sterke, zoete smaak en worden ze nog sappiger – ook als ze nog niet helemaal rijp zijn.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Gele nectarine

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Varkenshaas

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing

¾ el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)565 kcal
Energie (kJ)2362 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers14 g
Vezels6.9 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Préparer les grenailles
1

Coupez éventuellement les grosses grenailles en deux et laissez les autres entières.Dans la casserole, versez de l’eau à hauteur des grenailles, émiettez le cube de bouillon par-dessus te faites-les cuire 16 à 18 minutes. Égouttez.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, onze belangrijkste energiebron, rijk aan kalium voor een gezonde bloeddruk, vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, vezels voor gezonde darmen en vitamine C voor een sterke weerstand.

Cuire le filet mignon
2

Faites chauffer la moitié du beurre dans la poêle. Faites cuire le filet mignon 2 à 3 minutes par côté à feu moyen-vif. Couvrez et poursuivez la cuisson 5 à 6 minutes à feu moyen (voir CONSEIL).Réservez ensuite la viande hors de la poêle, dans une feuille d’aluminium. Laissez reposer jusqu’au service.

Tip: Keer de varkenshaas om als deze te bruin wordt aan één kant of als de varkenshaas niet overal even dik is. Als je van goed doorbakken vlees houdt, kun je hem natuurlijk langer bakken.

Cuire et couper
3

Faites cuire les grenailles 2 minutes à feu moyen-vif dans la graisse du filet mignon.Coupez les radis en quatre. Taillez le concombre en fines rondelles. Coupez les nectarines en quartiers.Faites chauffer le reste du beurre dans l’autre poêle et cuire les nectarines 1 à 2 minutes de chaque côté à feu moyen-vif (voir CONSEIL).

Tip: Gebruik voldoende boter zodat de nectarine niet aan de pan blijft kleven en bak de nectarine niet te lang. Je kunt de nectarines ook op de BBQ grillen. Snijd de nectarine dan alleen door de midden en haal de pit weg.

Servir
4

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant le miel, la moutarde, l’huile d’olive vierge extra et le vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez.Ajoutez-y le mélange de salade, le concombre et les radis (voir CONSEIL). Mélangez bien et rectifiez l’assaisonnement avec du sel et du poivre si nécessaire.Servez les grenailles et le filet mignon sur les assiettes. Accompagnez-les des nectarines.

Tip: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn zelfs nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.