Skip to main content
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus
Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met sperziebonen en geroosterde patatjes

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Famille

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkensoester

300 gram

Aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Rode ui

25 ml

Aardbeiensaus

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

30 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3202 kJ
Energie (kcal)765 kcal
Vetten39.2 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten67.7 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels16 g
Eiwitten33.9 g
Zout0.9 g
Potassium471.3 mg
Calcium121.5 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Haal de varkenshaas uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de rozemarijn en snijd fijn. Verdeel de aardappelen en 2/3 van de rozemarijn over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Bak de aardappelblokjes 30 - 35 minuten in de oven.

Sperziebonen bereiden
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snipper de ui. Vul een pot met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuifje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Varkenshaas bakken
3

Wrijf ondertussen de varkenshaas in met peper en zout. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 5 - 7 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten tot serveren. Bewaar het bakvet in de pan.

Saus maken
4

Verhit dezelfde pan met het bakvocht op middelmatig vuur en fruit de helft van de ui en de overige rozemarijn 3 - 5 minuten. Voeg de aardbeiensaus, de zwarte balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer goed door en laat 2 minuten zachtjes indikken. Zet het vuur uit en roer, vlak voor serveren, de boter door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur en fruit de overige ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak 2 minuten al roerend op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in sneetjes en serveer de patatjes en sperziebonen ernaast. Schenk de aardbei-balsamicosaus over de varkenshaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak
Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Gehakt-preischotel uit de oven met aardappelen en belegen kaas

Op smaak gemaakt met tomatenpuree en currykruiden
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat
Gyros met aardappeltjes

Gyros met aardappeltjes

en koolrabi
Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven
Zweedse gehaktballetjes met cranberrysaus

Zweedse gehaktballetjes met cranberrysaus

Met romige puree en broccoli
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

Kipschnitzel met broccoli, paddenstoelenroomsaus en aardappelen

De roomsaus maak je zelf op basis van bloem, bouillon en room
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing
Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

Hollandse hutspot met oude kaas en rundergehaktballetjes

La carotte apporte une belle douceur
Rozemarijn-aardappelen met mediterrane kipfilet en andijvie

Rozemarijn-aardappelen met mediterrane kipfilet en andijvie

Avec une touche de fraîcheur grâce à la salade de tomates
Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Een heerlijke lentesalade met verse oregano en frisse citroen
Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Je garneert de soep met zelfgemaakte kruidenolie
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap
Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

Stamppot met gehaktballen (en een kuiltje jus)

De jus geef je een twist door de toevoeging van verse tijm
Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger

Gekruid met rozemarijn en marjolein
Zuurkool met zoete ananas en rozijnen

Zuurkool met zoete ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven
Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel

Aardappel-koolrabistamppot met warmgerookte makreel

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen