HelloFresh
topBanner
Udonnoedels met spinaziesalade met gemberdressing

Udonnoedels met spinaziesalade met gemberdressing

met een gekookt eitje

Lees meer

Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat voor 90% uit ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% uit ‘sio’, zeezout.

Labels:BalansVeggieLekker snel
Allergenen:EiSesamzaadGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 cm

Verse gember

1 stuks

Knoflookteen

100 g

Spinazie

(BevatSellerie, Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Oosterse groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

½ stuks

Limoen

100 g

Gesneden rodekool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ zakje

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

2 el

Ketjap

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2538 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Rasp
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een steelpan voor de eieren.Rasp de gember.Pers de knoflook of snijd fijn.Hak de spinazie grof.

2

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en 3/4 van de gember 1 - 2 minuten aan.Voeg de oosterse groentemix toe en bak 6 - 8 minuten.Kook ondertussen de eieren 4 - 8 minuten, afhankelijk van hoe jij je ei het liefst eet.

3

Pers de limoen uit.Maak in een grote saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el limoensap, 1/2 el suiker, 1/4 zakje zoet-pittige chilisaus en 1/2 el extra vierge olijfolie en de rest van de geraspte gember. Breng de dressing op smaak met peper en zout.Meng de spinazie en rodekool met de dressing en garneer de salade met de gomasio.Voeg de udonnoedels, sojasaus en ketjap toe aan de gebakken groente en bak nog 2 - 3 minuten.

4

Pel en halveer het ei.Verdeel de groente en noedels over de borden en leg het ei erop.Serveer de salade erbij.