HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconUdon Noedelsoep Met Gebakken Kabeljauwfilet
topBanner
Udon noedelsoep met gebakken kabeljauwfilet

Udon noedelsoep met gebakken kabeljauwfilet

met spitskool en broccoli

Lees meer

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:Lekker snelBalansExtra groenteInspiratieLekker snelLactosevrij
Allergenen:GlutenTarweVisSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Wortel

125 gram

Champignons

200 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Verse udonnoedels

(BevatGluten, Tarwe)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

¼ zakje(s)

Vietnamese saus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

10 ml

Sojasaus

(BevatGluten, Tarwe, Soja)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

600 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1879 kJ
Energie (kcal)449 kcal
Energie (kJ)1879 kJ
Energie (kcal)449 kcal
Vetten16.0 g
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten45 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers11.0 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8.9 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29 g
Eiwitten29 g
Zout5.0 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Wok
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

• Bereid de bouillon (zie Tip) en voeg per persoon 100 ml kokend water toe.

• Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui.

• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

• Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten. 

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan zoutarme bouillon of voeg de sojasaus naar smaak toe.

2

• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper (s) 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.

• Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten.

• Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

3

• Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.

• Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 1 – 2 minuten per kant.

• Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.

4

• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper.

• Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de kabeljauwfilet erop.