Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Wortel
65 gram
Champignons
100 gram
Spitskool en broccoli
100 gram
Verse Udon noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
0.13 zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
naar smaak
Peper en zout
300 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
• Bereid de bouillon (zie Tip) en voeg per persoon 100 ml kokend water toe.
• Schil de gember en snijd of rasp fijn. Snipper de ui.
• Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
• Snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebuik dan zoutarme bouillon of voeg de sojasaus naar smaak toe.
• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember, ui en rode peper (s) 2 – 3 minuten op middelhoog vuur.
• Voeg de wortel en de groentemix toe en roerbak 2 minuten.
• Voeg de bouillon en Vietnamese saus toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
• Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier.
• Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet 1 – 2 minuten per kant.
• Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen.
• Breng de soep op smaak met de sojasaus en peper.
• Verdeel de soep over de soepkommen en serveer de kabeljauwfilet erop.