HelloFresh
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 296 beoordelingen
Lees meer

.

Labels:Quick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaNoten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

250 g

Champignons

3 stuks

Bosui

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 g

Kipfilethaasje

½ stuks

Komkommer

70 g

Zoete aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Kippenbouillon

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2485 kJ
Energie (kcal)594 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd1.4 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels5 g
Eiwitten36 g
Zout5.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
.
.
1

• Bereid de kippenbouillon. • Snijd de champignons in kwarten of zessen als ze heel groot zijn. • Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. • Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

.
.
2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. • Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1-2 minuten aan. Breng op smaak met peper en zout. • Voeg de bosui en champignons toe en bak voor 5-6 minuten met de deksel op de pan. • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 0,5 cm dik.

.
.
3

• Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en de groenten. • Laat het geheel nog zachtjes stoven -zonder de deksel op de pan- voor 4-5 minuten. • Voeg de laatste 2 minuten de udon noedels, komkommer peper en zout toe en meng alles goed door.

.
.
4

• Verdeel de noedels, kip en groenten over de borden. • Garneer met de cashewstukjes.