Tuna melts met zure room en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tuna melts met zure room en mais

Tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en een frisse salade

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

140 gram

Maïs in blik

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Geraspte cheddar

20 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)579 kcal
Energie (kJ)2421 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.8 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220 degrés. Égouttez le maïs et pesez-le. Égouttez aussi le thon. Émincez l’oignon rouge et détaillez la tomate en dés.

Tip: Houd je van de smaak van tonijn? Vang de olie dan op en gebruik deze voor de dressing in stap 3.

Garnir le pain
2

Dans le bol, mélangez le thon avec le maïs, la crème aigre, la moitié de la tomate et la moitié de l’oignon rouge. Salez et poivrez. Coupez les ciabattas en deux et disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Garnissez avec la salade au thon et parsemez de cheddar râpé. Enfournez les fondants de thon 6 à 8 minutes.

Tip: Mais levert een goede portie magnesium. Een belangrijk mineraal voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke producten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en ja, cacao!

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant, par personne, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, 1/2 cs de vinaigre de vin blanc, 1 cc de moutarde, du sel et du poivre. Mélangez le reste d’oignon rouge et de tomate à la vinaigrette. Juste avant de servir, mélangez le mesclun à la vinaigrette.

Servir
4

Servez les fondants au thon sur les assiettes. Accompagnez de la salade.