De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 g
Mais
1 blik
Tonijn in olijfolie
(BevatVis)1 stuks
Rode ui
3 stuks
Tomaat
50 g
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))2 stuks
Bruine ciabatta
(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)50 g
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))40 g
Mesclun
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.
Meng in een kom de tonijn met de mais, zure room, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade en verdeel de geraspte cheddar erover. Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.
Verdeel de tuna melts over de borden. Serveer met de salade.