topBanner
Tuna melts met zure room en mais

Tuna melts met zure room en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en een frisse salade

Lees meer

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!

Labels:Lekker snelBalans
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 g

Mais

1 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

1 stuks

Rode ui

3 stuks

Tomaat

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Bruine ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

50 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 g

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2421 kJ
Energie (kcal)579 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten29 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

2

Meng in een kom de tonijn met de mais, zure room, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout.Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade en verdeel de geraspte cheddar erover. Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.

4

Verdeel de tuna melts over de borden. Serveer met de salade.