topBanner
Tuna melts met tomaat en mais

Tuna melts met tomaat en mais

met zelfgemaakte tonijntopping en een frisse salade

Lees meer

De tuna melt is een Amerikaanse specialiteit die wat weg heeft van onze tosti - met tonijn, mais en gesmolten cheddar het perfecte comfortfood!

Labels:BalansLekker snelMakkelijk
Allergenen:VisEiMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Mais

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

1 stuk(s)

Rode ui

3 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

20 gram

Kappertjes

2 stuk(s)

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2864 kJ
Energie (kcal)684 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de mais uitlekken en weeg af. Laat ook de tonijn uitlekken. Snipper de rode ui en snijd de tomaat in blokjes.

2

Meng in een kom de tonijn met de mais, mayonaise, kappertjes, de helft van de tomaat en de helft van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Beleg met de tonijnsalade en verdeel de geraspte cheddar erover. Bak de tuna melts 6 - 8 minuten in de oven.

3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Meng de rest van de rode ui en tomaat met de dressing. Meng vlak voor het serveren de mesclun met de dressing.

4

Verdeel de tuna melts over de borden. Serveer met de salade.