HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCheesecake Style Trifle
topBanner
Cheesecake-style trifle

Cheesecake-style trifle

2 porties | met limoen en bosbes

SNEL RECEPT
Lees meer

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze trifle met de smaak van een limoen-cheesecake is onweerstaanbaar en bovendien in 15 minuten te bereiden!

Allergenen:GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten

Voor 2 personen

Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon

Voor 2 personen

60 gram

Speculaasstukjes

(BevatGluten, TarweKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja)

100 gram

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

30 gram

Bosbessenconfituur

(Kan bevattenNoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

25 gram

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1893 kJ
Energie (kcal)452 kcal
Energie (kJ)1893 kJ
Energie (kcal)452 kcal
Vetten28.92 g
Vetten28.92 g
waarvan verzadigd16.6 g
waarvan verzadigd16.6 g
Koolhydraten42.48 g
Koolhydraten42.48 g
waarvan suikers32.7 g
waarvan suikers32.7 g
Vezels0.36 g
Vezels0.36 g
Eiwitten5.79 g
Eiwitten5.79 g
Zout0.5 g
Zout0.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Grote kom
Garde
Mixer
Mixer
Kleine steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2
  • Meng in een grote kom de roomkaas met de suiker. Voeg vervolgens per per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp toe. Meng 1 - 2 minuten met een garde of mixer tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens al roerend de slagroom geleidelijk toe en meng in 3 - 6 minuten tot een stevige mousse.
3
  • Verwarm de bosbessenjam met 1/2 el water per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot een gladde saus en haal van het vuur.
4
  • Verdeel de speculaaskruimels over glazen (zie Tip).
  • Schep de limoenmousse op de speculaasstukjes.
  • Verdeel de bosbessensaus erover en garneer met het overige limoenrasp.

Tip: Vind je de speculaasstukjes te grof? Hak ze dan wat fijner.