Trifle met sinaasappel en speculaas
met mascarponecrème
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Gluten
•Tarwe
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
2 stuk(s)
Handsinaasappel
1 stuk(s)
Speculaasmuffin
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Speculaasstukjes
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Pinda's, Noten)
Zelf toevoegen
1 el
Suiker
Voedingswaarden
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten45.25 g
Vetten45.25 g
waarvan verzadigd26.6 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten37.33 g
Koolhydraten37.33 g
waarvan suikers31.6 g
waarvan suikers31.6 g
Vezels5.24 g
Vezels5.24 g
Eiwitten5.8 g
Eiwitten5.8 g
Zout0.2 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
•Diep bord
•Rasp
•Kom
•Staafmixer
Instructies
1
- Rasp de schil van de sinaasappelen en bewaar apart.
- Pers de helft van de sinaasappelen uit en vang het sap op in een diep bord. Snijd de andere helft in dunne plakken en snijd de schil eraf.
2
- Snijd de muffin in dunne plakken.
- Leg de muffinplakken in het diepe bord met sinaasappelsap en zorg dat alle plakken goed doordrenkt zijn met het sap.
3
- Meng de mascarpone in een grote kom met 1/2 el suiker per persoon en 1 tl sinaasappelrasp per persoon.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. De slagroom is stijf genoeg als de slagroom er niet uitvalt als de kom ondersteboven wordt gehouden.
- Voeg daarna de slagroom toe aan de mascarpone. Meng goed met een garde tot een gladde massa - zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
4
- Leg een plakje muffin in een klein breed glas. Het zou kunnen dat je een beetje moet scheuren en passen om een goed laagje te maken.
- Bedek daarna met een laagje mascarponecrème en een sinaasappelplakje.
- Herhaal deze handelingen en sluit af met een laagje mascarponecrème.
- Snijd de speculaasbrokken grof en strooi deze als laatste over de trifle voor een crunchy finishing touch!