Trifle met sinaasappel en speculaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Trifle met sinaasappel en speculaas

Trifle met sinaasappel en speculaas

met mascarponecrème

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Handsinaasappel

½ stuk(s)

Speculaasmuffin

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

45 gram

Mascarpone

15 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)392 kcal
Energie (kJ)1639 kJ
Vetten24.6 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten36.1 g
waarvan suikers30.4 g
Vezels5.2 g
Eiwitten3.8 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Diep bord
Rasp
Kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Rasp de schil van de sinaasappelen en bewaar apart.
  • Pers de helft van de sinaasappelen uit en vang het sap op in een diep bord. Snijd de andere helft in dunne plakken en snijd de schil eraf.


Muffin snijden
2
  • Snijd de muffin in dunne plakken.
  • Leg de muffinplakken in het diepe bord met sinaasappelsap en zorg dat alle plakken goed doordrenkt zijn met het sap.


Mascarponecrème maken
3
  • Meng de mascarpone in een grote kom met 1/2 el suiker per persoon en 1 tl sinaasappelrasp per persoon.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf. De slagroom is stijf genoeg als de slagroom er niet uitvalt als de kom ondersteboven wordt gehouden.
  • Voeg daarna de slagroom toe aan de mascarpone. Meng goed met een garde tot een gladde massa - zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
Trifle bouwen
4
  • Leg een plakje muffin in een klein breed glas. Het zou kunnen dat je een beetje moet scheuren en passen om een goed laagje te maken.
  • Bedek daarna met een laagje mascarponecrème en een sinaasappelplakje.
  • Herhaal deze handelingen en sluit af met een laagje mascarponecrème.
  • Snijd de speculaasbrokken grof en strooi deze als laatste over de trifle voor een crunchy finishing touch!