BestellenCadeaubon

HelloFresh

Recipes

Trifle met sinaasappel en speculaas

topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Trifle met sinaasappel en speculaas

Trifle met sinaasappel en speculaas

met mascarponecrème

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Handsinaasappel

1 stuk(s)

Speculaasmuffin

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Speculaasstukjes

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten45.25 g
Vetten45.25 g
waarvan verzadigd26.6 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten37.33 g
Koolhydraten37.33 g
waarvan suikers31.6 g
waarvan suikers31.6 g
Vezels5.24 g
Vezels5.24 g
Eiwitten5.8 g
Eiwitten5.8 g
Zout0.2 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Diep bord
Rasp
Kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Rasp de schil van de sinaasappelen en bewaar apart.
  • Pers de helft van de sinaasappelen uit en vang het sap op in een diep bord. Snijd de andere helft in dunne plakken en snijd de schil eraf.


Muffin snijden
2
  • Snijd de muffin in dunne plakken.
  • Leg de muffinplakken in het diepe bord met sinaasappelsap en zorg dat alle plakken goed doordrenkt zijn met het sap.


Mascarponecrème maken
3
  • Meng de mascarpone in een grote kom met 1/2 el suiker per persoon en 1 tl sinaasappelrasp per persoon.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf. De slagroom is stijf genoeg als de slagroom er niet uitvalt als de kom ondersteboven wordt gehouden.
  • Voeg daarna de slagroom toe aan de mascarpone. Meng goed met een garde tot een gladde massa - zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
Trifle bouwen
4
  • Leg een plakje muffin in een klein breed glas. Het zou kunnen dat je een beetje moet scheuren en passen om een goed laagje te maken.
  • Bedek daarna met een laagje mascarponecrème en een sinaasappelplakje.
  • Herhaal deze handelingen en sluit af met een laagje mascarponecrème.
  • Snijd de speculaasbrokken grof en strooi deze als laatste over de trifle voor een crunchy finishing touch!