HelloFresh
Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Tricolore pasta in tonijn-pestosaus

Met cherrytomaten en gemengde sla

25 minuten
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 772 beoordelingen
Lees meer

Conchiglie betekent schelpen in het Italiaans, naar de vorm van deze pasta. De drie kleuren van de pasta zien er niet alleen vrolijk uit, ze voegen ook een subtiele smaak toe. De groene schelpen zijn op smaak gebracht met spinazie en de rode met tomatenpasta. In dit gerecht combineer je tonijn met groene pesto, een onverwacht lekkere combinatie!

Labels:FamilyOriginal
Allergenen:VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

250 g

Rode cherrytomaten

2 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 g

Conchiglie tricolore

(BevatGlutenbevattende granen)

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3498 kJ
Energie (kcal)836 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Zeef
Kom
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

Conchiglie koken
Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade mengen
Salade mengen
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
Saus maken
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de salade.