HelloFresh
Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

Traditionele shakshuka met ei en geitenkaas

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.5 / 4van de 533 beoordelingen
Lees meer

Shakshuka is een traditioneel Midden-Oosters gerecht met tomaat en ei. Het wordt op elk moment van de dag gegeten en is lekker met wat brood. Vandaag bereid je het gerecht met geitenkaas en bak je een speltbaguette van onze leverancier Le Perron af.

Labels:PittigVeggie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Gele paprika

4 stuks

Tomaat

4 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

75 g

Geitenkaas, geraspt

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

2 stuks

Kleine speltbaguette

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2439.272 kJ
Energie (kcal)583 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten66 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Snijd de ingrediënten
Snijd de ingrediënten
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paprika klein, de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaten en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Breek de eieren in de panVerdeel de geitenkaas
Breek de eieren in de panVerdeel de geitenkaas
3

Maak ruimte in de wok of hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Verdeel halverwege de geitenkaas in stukjes over het geheel en haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan. Zet het vuur dan iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

4

Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

Garneer met peterselie en serveer met de baquette
Garneer met peterselie en serveer met de baquette
5

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.