Tomatenrisotto met garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met een frisse rucolasalade

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Garnalen

75 gram

Risottorijst

¼

Tomatenpuree

125 gram

Rode kerstomaten

20 gram

Rucola

2.5 gram

Verse krulpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)243 kcal
Energie (kJ)1016 kJ
Vetten16.4 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten17.4 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels5.1 g
Eiwitten4.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Keukenpapier
Grote pan
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen, snijd de helft van de citroen in partjes en pers de rest uit (zie Tip). Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng dan de garnalen in een kom met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp.

Tip: Let op! Je gebruikt 1/4 citroen per persoon.

Tomatenrisotto maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook en de ui 1 – 2 minuten. Voeg daarna de risottorijst toe en bak deze 1 – 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng het geheel goed door.

Tomatenrisotto garen
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de risottorijst de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten (zie Tip).

Tip: Bepaal zelf hoe je je risotto wilt. Kook de risotto langer met meer bouillon als je een zachtere risotto wilt.

In de oven
4

Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de rest van de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 10 – 15 minuten in de oven. Voeg de laatste 5 minuten de gemarineerde garnalen toe. Meng ondertussen in een saladekom het citroensap met de rucola en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
5

Snijd het basilicum en de krulpeterselie fijn en meng in een kom met de overige geraspte citroenschil. Voeg de cherrytomaten, garnalen (inclusief vocht) en de helft van het kruiden-citroenmengsel toe aan de risotto. Roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden. Serveer de rucolasalade ernaast en garneer met de rest van het kruiden-citroenmengsel en de citroenpartjes.