home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Fusion recepten
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.4 / 4van de 1826 beoordelingen
Lees meer

De gedroogde abrikozen geven deze soep een zoete smaak. Dit wordt versterkt door de dragon. Dit kruid smaakt namelijk een beetje naar drop en anijs. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse keuken.

Labels:Bron van vezelsNotenvrijVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1

Ui

2

Knoflookteen

4

Pruimtomaat

1

Rode paprika

50 g

Gedroogde abrikozen

8 blaadje

Verse dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

85 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

2

Bruine ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 el

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2732.152 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten83 g
Vezels10 g
Eiwitten14 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Grote pan
Pan
Staafmixer
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 300 ml water per persoon.

Hak de dragon fijn
Hak de dragon fijn
2

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat, paprika en abrikozen klein. Snijd of hak de dragon fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, paprika en abrikozen toe en bak al roerende 2 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg 200 ml water per persoon toe. Kook de soep, afgedekt, 20 minuten.

4

Breng in een pan met deksel 100 ml water per persoon aan de kook en kook hierin de parelcouscous, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Besprenkel de ciabatta met olijfolie
Besprenkel de ciabatta met olijfolie
5

Snijd de ciabatta doormidden en vervolgens in drie repen. Besprenkel op een bakplaat met bakpapier de repen met de overige olijfolie en knoflook. Bak 6 - 8 minuten in de oven.

Pureer de soep
Pureer de soep
6

Haal de soeppan van het vuur. Voeg 1 el crème fraîche per persoon toe en pureer met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen.

Voeg de parelcouscous toe
Voeg de parelcouscous toe
7

Voeg de parelcouscous toe aan de soep.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
8

Verdeel de soep over de kommen, garneer met de overige crème fraîche en de dragon en serveer met de knoflook-soepstengels.