HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThaise Surf & Turf Met Zalm En Filet Mignon
topBanner
Thaise surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto

Bourgondisch
Lees meer
Labels:Extra groente
Allergenen:VisSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Zalmfilet

(BevatVis)

1 stuk(s)

Filet mignon

150 gram

Risottorijst

180 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Groene currykruiden

4 stuk(s)

Lente-ui

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

20 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

3.5 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

400 ml

Groentebouillon

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4877 kJ
Energie (kcal)1166 kcal
Energie (kJ)4877 kJ
Energie (kcal)1166 kcal
Vetten72.0 g
Vetten72.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
waarvan verzadigd28.0 g
Koolhydraten82 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers15.0 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10.47 g
Vezels10.47 g
Eiwitten43 g
Eiwitten43 g
Zout3.0 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan met deksel
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui toe. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en fruit al roerend 1 minuut.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe.
2
  • De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.
  • Snijd het Thaise basilicum, de koriander en munt heel fijn. Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom de gember, rode peper en knoflook met de fijngesneden kruiden.
  • Voeg hier per persoon: het sap van 1/4 limoen en 1/2 el olijfolie aan toe.
3
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes.
  • Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen.
  • Meng in een kom de komkommer en sinaasappel met 1 el van de chimichurri per persoon en het overige groene gedeelte van de bosui.
4
  • Breng in een pan met deksel water aan de kook. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de gomasio en per persoon: 1/2 tl honing en 1/4 el olijfolie door de broccoli.
5
  • Dep de zalm en filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in een koekenpan per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter op middelhoog vuur.
  • Leg, wanneer de pan goed heet is, de zalm en filet mignon in de pan. Bak de zalm 3 - 5 minuten op de huid. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Bak de filet mignon 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat 3 - 4 minuten rusten. Snijd in plakjes.
6
  • Serveer de risotto in een schaal en garneer met de achtergehouden bosui.
  • Leg de filet mignon en zalm op een bord en besprenkel met de chimichurri.
  • Serveer de broccoli en komkommersalade ernaast.
  • Serveer met de limoenpartjes.