Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola

Deze verse pasta wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse salie

125 gram

Champignons

40 gram

Portobello

5 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

125 gram

Verse tagliatelle

30 gram

Semi-gedroogde tomaten

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3258 kJ
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels7.9 g
Eiwitten22.2 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiding
1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle.
  • Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg de champignons, portobello en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tagliatelle koken
3
  • Kook de verse tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar (zie Tip). Giet voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de tagliatelle in de steelpan met de salieboter.

Tip: De verse tagliatelle kan een beetje aan elkaar gaan plakken. Gebruik twee vorken om de pasta tijdens het koken los te maken.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden met daarop de verse tagliatelle.
  • Schep de gebakken paddenstoelen op de tagliatelle.
  • Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de zonnebloempitten.