Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar

Tacoschotel met Mexicaanse kippendijstukjes en cheddar

Een heerlijk kruidig gerecht uit de Mexicaanse keuken met pittige rode peper, Hollandse zoete rode peper, kidneybonen en gekruide kippendijstukjes. Om het jou extra makkelijk te maken heeft onze poelier de kippendij voor jou voorgesneden en gekruid. Het laagje cheddar maakt het helemaal af!

Labels:
Pittig
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Turkse rode peper

½ stuk(s)

Wortel

100 gram

Kippenpoot

1 tl

Gemalen komijnzaad

⅓ stuk(s)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode kidneybonen

3 stuk(s)

Mais tortillas

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)706 kcal
Energie (kJ)2954 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers0 g
Vezels22 g
Eiwitten40 g
Zout0 g

Instructies

1

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de Turkse peper en peen in blokjes.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijstukjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de ui, rode peper en komijnpoeder toe en bak in de laatste minuut de tomatenpuree mee.

3

Voeg de kidneybonen (inclusief het vocht), de tomaat, Turkse peper, peen en zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 5 – 7 minuten koken op middellaag vuur. Voeg de helft van de cheddar toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Vul de tacoschelpen met de saus en garneer met de overige cheddar. Verdeel de taco’s over de borden en serveer met de overige saus.

5

Remplissez les tortillas de sauce et garnissez du reste de cheddar. Dressez les tacos sur les assiettes et accompagnez-les du reste de sauce.