Tacoschelpen met bonen en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacoschelpen met bonen en mais

Tacoschelpen met bonen en mais

met cheddar en een frisse salade

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en ontleent zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt zeker voor een (smaak)explosie!

Labels:
Veggie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 pak(ken)

Zwarte bonen

70 gram

Maïs in blik

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

30 gram

Veldsla

25 gram

Biologische zure room

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

3 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3104 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers20 g
Vezels17.4 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 200°C. Émincez ou écrasez l’ail. Émincez l’oignon rouge. Coupez la tomate en petits dés. Égouttez les haricots et le maïs, puis réservez-les séparément.

Cuire les condiments
2

Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen dans le wok ou la sauteuse. Ajoutez-y le cumin, l’ail, l’oignon rouge et la moitié des épices du Moyen-Orient, puis faites cuire le tout 2 à 3 minutes.

Préparer la salade
3

Dans le bol, mélangez la mâche et, par personne : 2 cs de maïs, 1 cc de crème aigre, 1 cs de vinaigre de vin blanc et 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez.

Mélanger
4

Mettez les haricots et le reste du maïs dans le wok ou la sauteuse et faites-les cuire 3 minutes. Ajoutez les cubes de tomate et les dés de tomate, puis portez à ébullition. Baissez ensuite le feu et laissez mijoter doucement 10 minutes à couvert. Salez et poivrez.

Tip: Dit gerecht is super vezelrijk! Het bevat 2/3 van de aanbeveling voor een hele dag. En dat in één gerecht. De helft hiervan komt uit de zwarte bonen. Je bent dus lekker lang verzadigd, helpt je darmflora gezond te blijven en je immuunsysteem sterk.

Enfourner les tacos
5

Pendant ce temps, disposez les coquilles de tacos sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Saupoudrez-les du reste du mélange d’épices du Moyen-Orient et réchauffez-les 5 minutes au four.

Tip: Gebroken taco's? Breek ze in stukken en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de overige Midden-Oosterse kruiden, het bonenmengsel, de overige zure room en cheddar erover en bak 5 minuten in de oven. Nu heb je een nachoschotel in plaats van gevulde taco's!

Servir
6

À table, présentez le tout dans des bols, pour que chacun puisse garnir les tacos à sa guise. Garnissez de cheddar.

Tip: Zorg dat de bonenvulling nog goed warm is als je het serveert zodat de cheddar smelt.