topBanner
Tacoschelpen met bonen en mais

Tacoschelpen met bonen en mais

met cheddar en een frisse salade

Lees meer

De taco vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse mijnen en ontleent zijn naam aan een velletje papier met dynamiet ertussen. Ook deze taco zorgt zeker voor een (smaak)explosie!

Labels:Veggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Tomaat

1 pak(ken)

Zwarte bonen

150 gram

Biologische mais in blik

2 tl

Gemalen komijnzaad

2 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

60 gram

Veldsla

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

6 stuk(s)

Tacoschelpen

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3104 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels19 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Giet de bonen en de maïs af, maar houd ze gescheiden van elkaar.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de komijn, knoflook, rode ui en de helft van de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.

3

Meng in een kom de veldsla met per persoon: 2 el mais, 1 tl zure room, 1 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de bonen en de overige mais toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en gesneden tomaat toe en breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rest van de Midden-Oosterse kruiden en verwarm 5 minuten in de oven.

6

Serveer alles in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen. Garneer met de cheddar.