topBanner
Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

Tabouleh met tomaat, komkommer en pistachenoten

met freekeh, verse kruiden en gedroogde cranberries

Balans
Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Rode ui

250 g

Rode cherrytomaten

⅗ stuks

Komkommer

140 g

Freekeh

(BevatGlutenbevattende granen)

1 tl

Gemalen korianderzaad

50 g

Gedroogde cranberry's

20 g

Verse bladpeterselie en munt

20 g

Pistachenoten

(BevatNoten)

½ stuks

Chilivlokken

Zelf toevoegen

1.5 el

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Wittewijnazijn

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels14 g
Eiwitten13 g
Cholesterol0 mg
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Voeg de freekeh toe aan de bouillon en kook, afgedekt, 20 minuten. Giet af en spoel met koud water. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en een flinke snuf zout toe en verhit 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karameliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof.

5

Voeg de freekeh, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de pistachenoten, de overige verse kruiden, gedroogde cranberries en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.