Surf & turf: garnalen en biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kogelbiefstuk

300 gram

Aardappelen

100 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

5 gram

Verse bieslook

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Garnalen

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1131 kcal
Energie (kJ)4732 kJ
Vetten88.1 g
waarvan verzadigd39.5 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels15.2 g
Eiwitten17.8 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Saladekom
Keukenpapier
Bakpapier
Kom
Bakplaat
Pan met deksel
Rasp
Steelpan
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstuk uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout (zie TIP). Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in plakken van max 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn. Meng de cherrytomaten en de helft van de bieslook met de dressing.

Tip: zie tip in algemeen vakje (past hier niet).

Broccoli bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng in een kom de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15-20 minuten in de oven (zie TIP).

Tip: Houd de broccoli goed in de gaten en bak ze zo nodig korter of langer: de topjes mogen goudbruin kleuren, maar ze mogen niet verbranden.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook 1 minuut. Voeg de slagroom toe. Rasp de parmigiano reggianio met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de slagroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus indikken tot de gewenst dikte (zie TIP). Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.

Tip: tip in algemene vakje: past niet.

4

Kook de aardappelen in 12-15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de aardappelen met per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk. Stamp met een aardappelstamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk in de pan en bak in 2-4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de puree over de borden. Snijd de biefstuk in plakken (zie TIP) en leg deze samen met de garnalen naast de puree. Giet de saus over de biefstuk en garnalen en garneer met de rest van bieslook. Serveer de broccoli en cherrytomatensalade erbij.

Tip: Let erop dat je de biefstuk tegen de draad in in plakken snijd. Hierdoor blijft het vlees lekker mals.