Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kogelbiefstuk
300 gram
Aardappelen
100 gram
Broccoli
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
5 gram
Verse bieslook
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅗ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Garnalen
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1.5 el
[Plantaardige] boter
Haal de biefstuk uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en wrijf in met zout (zie TIP). Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de broccoli in plakken van max 1 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Halveer de cherrytomaten en snijd de bieslook fijn. Meng de cherrytomaten en de helft van de bieslook met de dressing.
Tip: zie tip in algemeen vakje (past hier niet).
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Meng in een kom de broccoli met 1 el olijfolie per persoon en de helft van de knoflook. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak 15-20 minuten in de oven (zie TIP).
Tip: Houd de broccoli goed in de gaten en bak ze zo nodig korter of langer: de topjes mogen goudbruin kleuren, maar ze mogen niet verbranden.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook 1 minuut. Voeg de slagroom toe. Rasp de parmigiano reggianio met een fijne rasp. Voeg de geraspte kaas toe aan de slagroom. Meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat de saus indikken tot de gewenst dikte (zie TIP). Houd de saus op laag vuur warm tot serveren.
Tip: tip in algemene vakje: past niet.
Kook de aardappelen in 12-15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de aardappelen met per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk. Stamp met een aardappelstamper tot een puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de biefstuk in de pan en bak in 2-4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en laat maximaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 - 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden. Snijd de biefstuk in plakken (zie TIP) en leg deze samen met de garnalen naast de puree. Giet de saus over de biefstuk en garnalen en garneer met de rest van bieslook. Serveer de broccoli en cherrytomatensalade erbij.
Tip: Let erop dat je de biefstuk tegen de draad in in plakken snijd. Hierdoor blijft het vlees lekker mals.