topBanner
Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

Stoof met varkensworst van Brandt & Levie

met ovenfrietjes en frisse witlofsalade

Lees meer

Bij Brandt & Levie worden alle smaakcombinaties voor de verschillende worsten bedacht door de mannen zelf. Zo vind je in deze variant grove mosterd en groene kruiden.

Allergenen:MosterdEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Halfkruimige aardappelen

1 stuk(s)

Prei

100 gram

Peen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Varkensworst met grove mosterd en groene kruiden

(BevatMosterd)

1 stuk(s)

Laurierblad

1 stuk(s)

Peperkoek

1 stuk(s)

Witlof

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Mosterd

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3987 kJ
Energie (kcal)953 kcal
Vetten60.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappel grondig en snijd er frietjes van 1 - 2 cm dik van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

2

Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.

3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de prei en blokjes wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het gehakt van de worst toe en bak in 2 - 3 minuten los. Blus af met de 150 ml warm water per persoon, verkruimel het bouillonblokje erboven, voeg het laurierblad toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Smeer 1/2 el mosterd per persoon over de peperkoek en leg met de besmeerde kant naar beneden in de hapjespan. Breng, afgedekt, aan de kook en verlaag het vuur. Laat 10 - 15 minuten stoven. Verwijder de laatste 5 minuten het deksel van de hapjespan en laat inkoken tot de gewenste dikte.

5

Halveer ondertussen het witlof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof zeer fijn. Meng in een kom met de helft van de mayonaise, 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

6

Serveer de stoof van varkenstworst met de ovenfrietjes, de witlofsalade en de overige mayonaise. Vergeet niet het laurierblad uit de stoof te halen!