Sticky Thaise stijl gehaktballetjes
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Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

Sticky Thaise stijl gehaktballetjes

met sesamnoedels en pinda's

Binnen no time zet jij deze lekkere en gezonde Thaise noedels op tafel! We hebben de groenten namelijk alvast voor je gesneden.

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 gram

Verse Udon noedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

2.5 gram

Thais basilicum

20 gram

Gezouten pinda's

7.5 gram

Knoflookpuree

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

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Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.3 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Kleine kom
Hapjespan met deksel

Instructies

Cuire les boulettes de viande
1

Faites chauffer 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y dorer les boulettes de viande uniformément 5 à 7 minutes à couvert, ou jusqu’à ce qu'elles soient cuites. Éteignez le feu et ajoutez la sauce asiatique douce. Mélangez, puis réservez au chaud à couvert.

Couper
2

Ciselez le basilic thaï en fines lanières. Concassez grossièrement les cacahuètes. Coupez le citron en 4.

Faire sauter les légumes
3

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans le wok ou la sauteuse à feu vif. Faites-y sauter les légumes et la purée d'ail 5 à 8 minutes. Ajoutez-y les nouilles udon fraîches et 2 cs d'eau par personne. Faites cuire le tout 3 à 5 minutes à couvert. Portez le feu sur doux, ajoutez-y l'huile de sésame et pressez-y 1 quart de citron par personne.

Servir
4

Servez les nouilles dans 2 bols. Ajoutez-y les boulettes de viande et la sauce restante. Garnissez des cacahuètes et du basilic thaï.