topBanner
Steak stroganoff met verse pappardelle

Steak stroganoff met verse pappardelle

met gemengde paddenstoelen en crème fraîche

Premium
3.5/4(180)
Lees meer

Dit gerecht is vernoemd naar de invloedrijke Russische familie Stroganov. Oorspronkelijk wordt rundvlees gebruikt, maar je kunt het ook vervangen door kip, champignons of garnalen.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Paprika

10 gram

Verse bladpeterselie

½ el

Tomatenpuree

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 gram

Verse pappardelle

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Kogelbiefstuk

1 el

Rodewijnazijn

Zelf toevoegen

150 ml

Runderbouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3938 kJ
Energie (kcal)941 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9 g
Eiwitten52 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de paprika en snijd in dunne reepjes. Hak de bladpeterselie grof.

2

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot de rest van je gerecht klaar is.

4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Kook de pappardelle, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel.

5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff-saus.

6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de kogelbiefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.