Steak deluxe met truffelpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak deluxe met truffelpesto

Steak deluxe met truffelpesto

met aardappelpuree en geglaceerde wortel

Wist je dat truffels onder de grond groeien en net als champignons schimmels zijn? Vroeger werden ze opgespeurd door varkens, maar nu vooral door getrainde honden. Die eten de truffels namelijk minder snel zelf op!

Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd55 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Cashewstukjes

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

250 gram

Aardappelpuree

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rode biet

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)943 kcal
Energie (kJ)3947 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels10.4 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de biet en snijd in blokjes van 2 cm. Kook de bietjes 10 minuten in de pan met deksel. Pers ondertussen de helft van de knoflook of snijd fijn.  Snijd de wortel in schuine plakken.

Weetje: Wist je dat bietjes zeer vezelrijk zijn? 200 gram levert je bijna 20% van de ADH. Daarnaast zijn bieten rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk.

Groenten roosteren
2

Meng in een ovenschaal de wortel en gekookte bietjes met de fijngesneden knoflook en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe.

Pesto maken
3

Voeg aan een hoge kom het basilicum en per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie toe. Pureer dit met de peterselie (inclusief takjes), cashewstukjes, truffelolie, de overige knoflook en de helft van de grana padano tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpuree verwarmen
4

Zet, wanneer de wortel nog 20 minuten in de oven moet, de aardappelpuree in de oven.

Steak bakken
5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat het bakvet goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.

Serveren
6

Snijd de steak in plakjes. Verdeel de puree over de borden. Leg de steakplakjes erop. Leg de wortel en bietjes naast de puree. Verdeel de pesto over de steakplakjes en groenten. Bestrooi met de overige grana padano.