HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Deluxe Met Truffelpesto Van Radijsloof
topBanner
Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

met aardappelpuree en geglaceerde biet

Premium
Lees meer

Vanavond serveer je een luxe gerecht met steak in groene truffelpesto. Deze maaltijd is zowel een lust voor het oog als een feest voor je smaakpappillen!

Labels:Comfort food
Allergenen:NotenCashewnotenEierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Steak

300 gram

Bospeen

1 bosje(s)

Radijs

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Grana padano-vlokken

(BevatEieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

15 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

500 gram

Aardappelpuree

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

1 el

Honing

2 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3881 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Energie (kJ)3881 kJ
Energie (kcal)928 kcal
Vetten57.0 g
Vetten57.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten55 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11.0 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8.95 g
Vezels8.95 g
Eiwitten44 g
Eiwitten44 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Haal de steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de helft van de knoflook, of snijd fijn. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Verwijder het loof van de radijs en bewaar apart.

2

Kook de biet en radijs 10 minuten in de pan met deksel. Was het loof van de radijs goed, zodat er geen zand meer tussen zit. Voeg aan een hoge kom per persoon: 10 gram loof, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie toe. Pureer dit met de peterselie (inclusief takjes), cashewstukjes, truffelolie, de overige knoflook en de helft van de grana padano tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng de biet en radijs in een ovenschaal met de fijngesneden knoflook en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

4

Zet, wanneer de biet en radijs nog 20 minuten in de oven moeten, de aardappelpuree in de oven.

5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat het bakvet goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.

6

Snijd de steak in plakjes. Verdeel de puree over de borden. Leg de steakplakjes erop. Leg de biet en radijs naast de puree. Verdeel de pesto over de steakplakjes en groenten. Bestrooi met de overige grana padano.