Gele rijst met spinazie-kokoscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat en cashewnoten

Kurkuma, ook wel geelwortel genoemd, is een van de meest gebruikte ingrediënten in curry's. In dit recept geef je er de rijst een mooie gele kleur mee. De kokosmelk en -rasp zorgen voor een volle, romige smaak. Je garneert de curry met cashewnoten, die het gerecht structuur geven en bovendien hartstikke gezond zijn!

Labels:
Eet mij eerst
Veggie
Chef's Choice
Allergenen:
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

½ tl

Gemalen kurkuma

85 gram

Pandanrijst

20 gram

Cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel wat extra water toe indien de rijst te droog wordt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Voeg na 1 minuut de kokosrasp toe. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan 2 minuten afkoelen (anders verbrandt de zonnebloemolie direct). Verhit daarna de zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Spinazie scheuren
5

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan, laat al roerend slinken en laat 1 – 2 minuten zachtjes koken.

Serveren
6

Verdeel de rijst en spinazie over de borden en garneer met de cashewnoten en kokosrasp.