HelloFresh
Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Spaghetti integrale met tomaat, gruyère en pompoenpitten

Lees meer

Pepers zijn familie van de paprika en bestaan in verschillende maten en kleuren. In dit gerecht gebruik je Turkse rode peper. Deze lijkt op een puntpaprika, maar is net iets kleiner en wat pittiger. Erg lekker in combinatie met de Zwitserse gruyère. Zo geven we een Italiaans gerecht een internationaal tintje!

Labels:KindvriendelijkQuick & easyVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Turkse rode peper

300 g

Gekleurde cherrytomaten

180 g

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

20 g

Pompoenpitten

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gedroogde oregano

50 g

Gruyère, geraspt

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuks

Citroen

8 blaadje

Verse basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2769.808 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten76 g
Vezels13 g
Eiwitten24 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse peper (zie tip) en snijd in dunne ringen.

2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 15 – 20 minuten in de oven.

3

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

4

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de Turkse peper en oregano toe en bak 4 minuten op middelmatig vuur. Pers ondertussen het sap van de citroen uit. Voeg vervolgens de spaghetti, de helft van de gruyère, 1 el citroensap per persoon en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak toe aan de wok of hapjespan en roer goed door.

6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de cherrytomaten erop. Giet het vocht uit de ovenschaal over het gerecht en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Scheur de basilicum klein en garneer met de pompoenpitten, basilicum en overige gruyère.