topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse tapas

Spaanse tapas

met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen

Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Paprikapoeder

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

0.16 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Gemengd gehakt

200 gram

Passata

1 stuk(s)

Groene paprika

60 gram

Garnalen

¼ stuk(s)

Cantaloupemeloen

25 gram

Coburgerham

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

½ stuk(s)

Bruin tarwebroodje

¼ stuk(s)

Citroen

stuk(s)

Lolea

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

2.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1220 kcal
Energie (kJ)5105 kJ
Vetten69 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers29 g
Vezels19.9 g
Eiwitten52 g
Zout4 g

Benodigdheden

•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Hapjespan met deksel
•Serveerschaal
•Rasp
•Koekenpan
•Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Let op: je gebruikt de helft van de knoflook in stap 2, 1/4 in stap 3 en 1/4 in stap 4.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Meng in een kom de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder en peper en zout naar smaak.
  • Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Albondigas maken
2
  • Meng in een kom de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, het gehakt, 1 tl mosterd per persoon en de helft van de gesnipperde ui en maak er 4 gehaktballetjes per persoon van.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de passata, de overige gesnipperde ui en 1 knoflookteen per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 14 - 16 minuten stoven.
Garnalen marineren
3
  • Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven.
  • Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 knoflookteen en 1 el olijfolie. Leg hier de garnalen in.
Pan con tomate maken
4
  • Snijd de meloen in partjes, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf.
  • Leg de partjes op een schaal en verdeel de ham erover.
  • Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp.
  • Snijd het broodje door de helft en besprenkel beide zijden met zout en olijfolie naar smaak en de overige knoflook.
  • Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat (zie Tip).

Tip: Haal de broodjes uit de oven met een theedoek - ze zijn nog heet!

Garnalen bakken
5
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of tot ze roze zijn gekleurd.
  • Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de overige bladpeterselie.
Serveren
6
  • Serveer de gebakken aardappelen met de mayonaise, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in mooie schaaltjes.
  • Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel.
  • Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.

Tip: Buen provecho!