home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Spaans recepten
Spaanse rijstschotel met garnalen

Spaanse rijstschotel met garnalen

Met olijven, koriander en citroen

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op paella, een rijstgerecht dat zijn oorsprong vindt in Valencia, waar het vooral met konijn en kip wordt gegeten. Traditioneel wordt paella boven een vuur van hout van de sinaasappelboom gebakken. Deze variant met garnalen en olijven maak je gewoon in de oven - snel, makkelijk én supersmaakvol!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenGlutenvrijLactosevrij
Allergenen:Schaaldieren
Voorbereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

1 stuks

Rode paprika

200 g

Wortel

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Basmatirijst

1 blik

Tomatenpuree

30 g

Leccino olijven

½ stuks

Citroen

160 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

750 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout5.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Cutting Board
Fruitmesje
Wok
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd de rode paprika in smalle repen en snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de koriander fijn.

Peen bakken
Peen bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, peen en kurkuma toe en roerbak nog 4 – 6 minuten.

In de oven
In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan, breng aan de kook en laat 3 – 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie. Bak de schotel 25 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te smeuïg, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Snijden en bakken
Snijden en bakken
5

Snijd ondertussen de citroen en de olijven in dunne plakken. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit vlak voor serveren de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 3 – 4 minuten, keer tussendoor om.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de garnalen over de ovenschaal en garneer met de olijven en de koriander. Schep op aan tafel en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).