Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Met courgettelinten en pompoenpitten

De courgette is de ster van dit gerecht. Niet alleen zorgt hij er samen met de broccoli voor dat deze soep boordevol vitamines zit, je garneert het gerecht ook met gegrilde courgettelinten voor extra smaak. Als aanvulling bak je een knapperige olijvenciabatta af, zo kun je er weer even tegenaan!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Kruimige aardappelen

200 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Olijvenciabatta

(Bevat Gluten)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels13 g
Eiwitten20 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Oven
Deksel
Grote pan
Grillpan

Instructies

Groenten voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schaaf of snijd van de courgette 3 dunne linten per persoon en snijd de rest van de courgette in blokjes.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli en courgetteblokjes toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Brood bakken
3

Bak ondertussen de olijvenciabatta 8 minuten in de oven.

Courgette grillen
4

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een grill- of koekenpan, zonder olie, 2 minuten of totdat ze poffen op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in dezelfde grill- of koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige crème fraîche en de courgettelinten en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en extra peper naar smaak. Serveer met het olijvenbroodje.