Snelle pasta met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

Deze heerlijke pasta met gehaktballetjes zet je al binnen 20 minuten op tafel.

Labels:
Extra groente
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

65 gram

Champignons

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

20 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

Olijfolie

50 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3362 kJ
Energie (kcal)804 kcal
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels11.7 g
Eiwitten37.6 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Keukenpapier
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de spaghetti.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de prei fijn.
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in schijfjes.
  • Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar.
  • Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en giet de pasta af.
Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Leg de gehaktballen in de pan. Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe aan de pan en bak de gehaktballen in  3 – 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, champignons en prei toe aan de pan met gehaktballen en bak 5 - 6 minuten al roerend.
Saus bereiden
3
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de tomatenblokjes en het achtergehouden kookvocht toe en breng aan de kook. 
  • Voeg de spaghetti en de kruidenroomkaas toe. Roer goed door en bak het geheel nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de pasta in diepe borden.

Weetje: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 350 gram groente per persoon - supergezond dus!