Snelle linzenstoof met champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met een maanzaadbroodje, zure room en frisse salade

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Linzen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

50 gram

Biologische zure room

Tomatenpuree

15 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2654 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12 g
Vezels16.8 g
Eiwitten28 g
Zout4 g

Benodigdheden

Vergiet
Kleine kom
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Couper
1

Préchauffez le four à 180°C. Égouttez les lentilles dans la passoire. Émincez ou écrasez l’ail. Taillez le poireau en fines demi-rondelles et les champignons en quarts. Préparez le bouillon avec 50 ml d'eau et 1/4 de bouillon cube par personne.

Cuire
2

Faites chauffer l'huile d'olive dans la sauteuse à feu moyen-vif. Ajoutez l'ail, le poireau, les champignons et 1/2 sachet d’épices mexicaines par personne. Faites cuire 4 à 7 minutes. Enfournez le petit pain aux graines de pavot 6 à 8 minutes. Pendant ce temps, ciselez finement les feuilles de persil et de menthe. Dans le petit bol, mélangez la moitié du persil et de la menthe avec la moitié de la crème aigre bio. Salez et poivrez à votre goût, puis réservez.

Mélanger
3

Ajoutez le concentré de tomate et 1/4 cs de vinaigre balsamique noir par personne à la sauteuse, puis faites cuire 2 minutes en remuant. Ajoutez ensuite le bouillon, les lentilles et le reste de crème aigre bio. Mélangez bien et réchauffez encore 2 minutes. Dans le saladier, mélangez, par personne : 1/4 de vinaigre balsamique noir, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra et reste de persil et de menthe. Mélangez-y la roquette et à la mâche. Assaisonnez de sel et de poivre à votre goût.

Tip: Wist je dat tomatenpuree een goede bron van ijzer is?

Servir
4

Servez le mijoté de lentilles dans des bols ou assiettes creuses. Émiettez le fromage grec par-dessus et garnissez de la crème aigre aux herbes. Accompagnez de la salade et du petit pain aux graines de pavot.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? Daarnaast is het vooral door de linzen rijk aan magnesium, ijzer, kalium en verschillende B-vitaminen.