topBanner
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met een maanzaadbroodje, zure room en frisse salade

Lees meer

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelBalansVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenPinda'sSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak(ken)

Linzen

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Prei

250 gram

Champignons

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Sesamzaad, Soja)

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

100 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ bakje(s)

Tomatenpuree

30 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Witte kaas

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2654 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels16 g
Eiwitten28 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Vergiet
Kleine kom
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de linzen af in een vergiet. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen en snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon door per persoon 50 ml water te koken met 1/4 bouillonblokje.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei, champignons en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe. Bak 4 – 7 minuten. Bak het maanzaadbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de blaadjes bladpeterselie en munt fijn. Meng de helft van de peterselie en munt met de helft van de zure room in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout. en zet apart.

3

Voeg de tomatenpuree en 1/4 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, de linzen en de overige zure room toe en roer door. Verhit nog 2 minuten. Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de overige peterselie en munt. Schep de rucola en veldsla erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden. Verkruimel de witte kaas erboven en garneer met de zure room met kruiden. Serveer met de salade en het maanzaadbroodje.