HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSnelle Linguine Met Kipgehakt
topBanner
Snelle linguine met kipgehakt

Snelle linguine met kipgehakt

met spinazie en tomaatjes in rode-pestosaus

Lees meer

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180

Linguine

(BevatGlutenbevattende granen)

1

Ui

250

Rode cherrytomaten

200

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

5

Vers basilicum

100

Spinazie

80

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en halveer de cherrytomaten.

2

Verhit per persoon 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de ui en peper en zout toe en bak 2 minuten. Voeg de cherrytomaten toe. Dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.

3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 minuten los. Snijd het basilicum fijn. Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de hapjespan met groenten. Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.

4

Verdeel de linguine over de borden.Garneer met het basilicum.