Siciliaanse pasta met kip en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Siciliaanse pasta met kip en Parmigiano Reggiano

Siciliaanse pasta met kip en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, paprika en spinazie

Rigatoni, met hun opvallende geribbelde vorm, zijn als kleine smaakmagneten in de wereld van pasta. Door hun ribbels houden rigatoni sauzen perfect vast, waardoor elke hap een smaakexplosie wordt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Eieren
•Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

30 gram

Zongedroogde tomaten

1 stuk(s)

Kipfilet

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

125 gram

Verse rigatoni

(Bevat Eieren, Tarwe)

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4059 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten39.3 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels10 g
Eiwitten59.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Diep bord
•Koekenpan met deksel
•Hapjespan
•Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. 

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip bakken
2

Meng in een diep bord 1 el bloem per persoon met peper en zout en haal de kipfilet door de bloem. Verhit een pan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten per kant, of tot de kipfilet gaar is. Zet het vuur uit en houd de kip afgedekt warm.

Pasta koken
3

Kook de pasta in 4 - 6 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat afgedekt staan. 

Groenten bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de zongedroogde tomaten toe en bak 1 minuut mee.

Saus afwerken
5

Voeg de culinaire room toe aan de pan met de groenten, meng goed en laat 2 minuten indikken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Verlaag het vuur van de saus, voeg de pasta en 2/3 van de Parmigiano Reggiano toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden. Snijd eventueel de kipfilet in sneetjes en serveer op de pasta. Garneer met de pompoenpitten en de overige Parmigiano Reggiano.