Shakshuka met verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een bierbostelbroodje

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Extra groente
Eenpansgerecht
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse krulpeterselie

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)579 kcal
Energie (kJ)2422 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers12 g
Vezels11.1 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

Tip: 1. Wist je dat dit gerecht meer dan 250 gram groente bevat en dat één portie daardoor meer vitamine C bevat dan de ADH? 2. Let op: de rode peper is pittig. Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel (zie Tip) en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Groenten koken
3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken met het deksel van de pan (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed inkookt en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker is een dikkere saus.

Eieren stollen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Broodje bakken
5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het bierbostelbroodje.

Tip: Eet jij graag eiwitrijk? Dat kan ook zonder vlees of vis! Daar is deze maaltijd een goed voorbeeld van: door de eieren, kaas en het bierbostelbroodje krijg je per portie 30 gram eiwitten binnen. Dat staat gelijk aan bijna 150 gram vlees!