HelloFresh
topBanner
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een bierbostelbroodje

Lees meer

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Labels:BalansVeggie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNotenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd5 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Rode peper

1 stuks

Paprika

4 stuks

Pruimtomaat

5 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

75 g

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Bierbostelbroodje

(BevatEi, Melk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Noten, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2107 kJ
Energie (kcal)504 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels11 g
Eiwitten26 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, pruimtomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan met deksel en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het broodje.