Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen

Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen

Met spinazie-tomaatstamppot

Beoordeeld met 3.3 / 4
Lees meer

De zoute smaak van het ontbijtspek en de friszure citroenrasp voelen zich als een (schel)vis in het water met witvis. Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:Vis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

600 g

Kruimige aardappelen

½ stuks

Citroen

2 stuks

Schelvisfilet zonder vel (100g)

(BevatVis)

4 plakje

Ontbijtspek

2 stuks

Tomaat

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Spinazie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

3 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2841 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels9 g
Eiwitten31 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Aardappelstamper
InstructiesPDF
Instructies
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de citroen in parten. Wrijf de schelvisfilet in met 1/4 tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Wikkel 2 plakken ontbijtspek om elke schelvisfilet.

3

Snijd de tomaat in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de spinazie, eventueel in delen, 4 – 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 – 3 minuten.

4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant.

5

Stamp de aardappelen, samen met de roomboter en mosterd, met een aardappelstamper tot puree. Meng de spinazie en tomaat door de puree, schenk het bakvet van de schelvis erbij en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de schelvis met de spinaziestamppot en de citroenparten.