Schelvisfilet met bieslooksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Schelvisfilet met bieslooksaus

Schelvisfilet met bieslooksaus

met aardappeltjes en bospeen uit de oven

Flag copy: Wortelen zijn rijk aan vitamine A. Dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost met dit gerecht.


Schelvis is mild van smaak en past goed bij de klassieke combinatie van bieslook en volle yoghurt. Door de bospeen en aardappelen samen in de oven te roosteren bespaar je veel tijd en het is ook nog eens hartstikke lekker! Heb je een elektrische oven of combimagnetron? Dan kan de oventijd iets langer zijn.

Labels:
Familie
Eet mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

0.42 bosje(s)

Bospeen

250 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Biologische volle yoghurt

1 stuk(s)

Schelvisfilet

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)578 kcal
Energie (kJ)2418 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12 g
Vezels14.9 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 220 degrés. Pour les pommes de terre et les carottes, portez une grande quantité d’eau à ébullition dans une casserole. Pesez 250 g de carottes par personne. Coupez-les dans le sens de la longueur, puis en quartiers. Épluchez ou lavez bien les pommes de terre et coupez-les en quartiers longs et fins.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten boordevol vitaminen. Vitamine B6 en B11 bijvoorbeeld - deze dragen bij aan je energieniveau en vitamine C zorgt weer voor een sterke weerstand.

Cuire à l'eau
2

Faites cuire les carottes et les pommes de terre 8 à 10 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Rôtir
3

Disposez les carottes et les pommes de terre sur la plaque recouverte de papier sulfurisé, épongez avec de l’essuie-tout, puis arrosez d'1 cs l’huile d’olive. Enfournez 20 à 30 minutes. Salez et poivrez.

Tip: De baktijd van de aardappelen en bospeen kan langer zijn als je een combioven of elektrische oven gebruikt. Prik met een vork in de aardappelen en bospeen. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Préparer la sauce à la ciboulette
4

Pendant ce temps, ciselez finement la ciboulette. Dans le petit bol, mélangez le yaourt entier, 1/2 cc de moutarde et la ciboulette. Assaisonnez avec du sel et du poivre.

Tip: Door yoghurt te gebruiken als basis van je saus kun je zonder veel extra calorieën toe te voegen toch een lekker sausje bij je gerecht serveren. En er is nog een voordeel, door yoghurt te gebruiken voeg je calcium, vitamine B12 en D toe aan je gerecht.

Cuire le poisson
5

Vers la fin de la cuisson au four, épongez le filet d'églefin avec de l’essuie-tout. Faites fondre 1/2 cs de beurre par personne dans la poêle et cuire le filet d'églefin à feu moyen-vif 2 à 3 minutes de chaque côté, ou jusqu’à ce qu’il soit cuit. Retirez le poisson de la poêle et incorporez la sauce à la ciboulette à la graisse de cuisson.

Servir
6

Servez les carottes et les pommes de terre sur les assiettes, disposez le filet d'églefin dessus et accompagnez de la sauce à la ciboulette.