Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Met geroerbakte komkommer, krieltjes en tomatensalade

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.2 / 4van de 302 beoordelingen
Lees meer

Komkommer eet je meestal in een verfrissende salade of ingelegd in suiker en azijn. Het wordt vaak geserveerd bij pittige gerechten, als frisse tegenhanger. Vandaag ga je voor een hele andere bereiding, namelijk roerbakken. Een lekkere variatie op een bekend ingrediënt - we zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenGlutenvrij
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

2 stuks

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

1 stuks

Komkommer

250 g

Rode cherrytomaten

¼ stuks

Knoflookteen

4 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

6 sprieten

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout0.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Krieltjes koken
Krieltjes koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vis en komkommer snijden
Vis en komkommer snijden
2

Dep ondertussen de schelvis droog en snijd in vieren. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met behulp van een theelepel en snijd de komkommer in boogjes.

Kruidenroomkaas maken
Kruidenroomkaas maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de dille en bieslook fijn. Meng in een kom de knoflook en het grootste deel van de kruiden door de roomkaas en breng op smaak met peper en zout.

Vis en komkommer bakken
Vis en komkommer bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en bak de schelvis 1 – 2 minuten aan elke kant. Haal de schelvis even uit de pan, voeg de komkommer toe en roerbak deze 3 – 4 minuten. Voeg de kruidenroomkaas en de vis toe en schep 1 – 2 minuten voorzichtig om.

Salade maken
Salade maken
5

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een kom de cherrytomaten met de extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
Serveren
6

Schep de overige roomboter door de warme krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes, de tomatensalade, de vis en de komkommer over de borden. Bestrooi met de overige dille en bieslook.