topBanner
Schelvis à la meunière met spinazie en amandel

Schelvis à la meunière met spinazie en amandel

met een wortel-linzenpuree

Lees meer

Schelvis is het hoofdingrediënt van welk bekende streetfoodgerecht? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Balans
Allergenen:NotenVisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 g

Gele wortel

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Citroen

300 g

Mix van gesneden wortel en ui

60 g

Rode splitlinzen

20 g

Geschaafde amandelen

(BevatNoten)

2 stuks

Schelvisfilet

(BevatVis)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

200 g

Spinazie

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2294 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Bord
Staafmixer
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Halveer de gele wortel in de lengte en snijd in plakken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gele wortel, de knoflook en de mix van gesneden wortel en ui toe. Bak 3 - 4 minuten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de rode linzen en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Kook 15 - 20 minuten, of totdat de linzen gaar zijn.

3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verspreid 1 el bloem per persoon over een bord. Dep de vis droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Haal de schelvis door de bloem en tik de overige bloem af. Bewaar de vis apart tot gebruik.

4

Haal de hapjespan van het vuur wanneer de wortel en de linzen gaar zijn. Pureer met een staafmixer glad. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 tl gerookt paprikapoeder toe. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm op laag vuur.

5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de boter bruist, de vis toe en bak 1 - 2 minuten aan elke kant. Haal de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Voeg de spinazie toe aan de koekenpan en laat slinken.

6

Verdeel de wortel-linzenpuree over de borden en schep de spinazie erop. Leg de schelvis op de spinazie en knijp er 1 partje citroen over uit. Garneer met het amandelschaafsel en de overige partjes citroen.