HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Nordic recepten
Scandinavische salade met dorade

Scandinavische salade met dorade

Met gebakken aardappelen

Lees meer

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een stevige, volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

Labels:Eten binnen 3 dagenFamily
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Vastkokende aardappelen

½ stuks

Komkommer

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

½ stuks

Sjalot

2 stuks

Little gem

2 stuks

Doradefilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

6 tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2410 kJ
Energie (kcal)576 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels7 g
Eiwitten28 g
Zout0.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Aardappelen bakken
Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
Snijden
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

Salade maken
Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, sjalot, little gem en de dille door de dressing.

Dorade insmeren
Dorade insmeren
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Dorade bakken
Dorade bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Serveer de Scandinavische salade met de gebakken aardappelen en de mosterddorade.