
Brandt & Levie citroen-tijmworst met gebakken patatjes
met frisse salade en spekjes
Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?
Labels:
Familie
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
25 gram
Spekreepjes
1 stuk(s)
Varkensworst met citroen en tijm
150 gram
Aardappelblokjes
75 gram
Witte kool en wortel
20 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Gesneden ui
1 stuk(s)
Tomaat
Zelf toevoegen
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
¾ el
[Plantaardige] boter
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Koekenpan
•Hapjespan met deksel
•Saladekom
Instructies

1
- Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesneden ui 2 - 3 minuten.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

2
- Verhit ondertussen 1/2 el boter in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
- Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.

3
- Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout.
- Voeg de slamix, witte kool en wortel toe en meng door elkaar.
- Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.

4
- Verdeel de varkensworst over de borden.
- Schep de patatjes met spek en ui ernaast.
- Schenk het overgebleven bakvet van de worst over de patatjes.
- Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.