In vergelijking met andere soorten linzen behouden groene linzen hun vorm beter tijdens het koken. Ook behouden ze een beetje textuur!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
30 gram
Groene linzen
35 gram
Bulgur
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja)
½ stuk(s)
Rode ui
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Little gem
¼ stuk(s)
Citroen
50 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Avocado
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Suiker
1 el
Zwarte balsamicoazijn
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pot met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Weeg de linzen en bulgur af. Kook de linzen, afgedekt, in 30 minuten gaar op middellaag vuur. Voeg de laatste 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.
Voeg een klontje boter toe aan de pan van het amandelschaafsel en bak de ui 5 minuten. Voeg de Midden-Oosterse kruiden, de suiker en de helft van de zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 - 3 minuten mee. Roer goed door. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in plakken.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem fijn en voeg samen met de tomaat toe aan een saladekom. Snijd de citroen in partjes en verkruimel de feta.
Voeg de bulgur en de linzen, de helft van de avocado en de helft van de feta toe aan de saladekom. Meng met de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Verdeel de ui, de overige avocado en de overige feta eroverheen. Garneer met het amandelschaafsel en de citroenpartjes.
Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 50% van de ADH vezels. De linzen, bulgur, avocado en overige groenten zitten er vol mee. Vezels zijn belangrijk voor gezonde darmen en hebben een positief effect op het cholesterolgehalte.